Bizi takip edin

Öğrenci İşleri Müdürlüğü

İngilizce Hazırlık

Üniversitemizde, Hukuk ve Hemşirelik Bölümü hariç lisans (4 yıllık) programlarının tümünde eğitim dili %100 İngilizce'dir. Hukuk Fakültesi'nde 1 yıl süreli zorunlu yabancı dil (İngilizce) hazırlık programı bulunmaktadır ve eğitim dili %30 İngilizce'dir.

Hemşirelik Bölümü’nün eğitim dili Türkçe olmakla birlikte 1 yıl süreli isteğe bağlı İngilizce hazırlık programı uygulanmaktadır.

Bu öğrencilerden İngilizce hazırlık sınıfına devam etmek isteyenler kayıt formlarında bu taleplerini belirtmeleri durumunda Kontenjan dahilinde hazırlık eğitimi alabileceklerdir.

İngilizce Düzey Belirleme Sınavı (İDBS) ve İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) 23-24 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacaktır.

İDBS’den 100 üzerinden en az 69,50 puan alanlar yapılacak İngilizce Yeterlik Sınavı’na (İYS) girmeye hak kazanacaklardır.

Sınavlar hakkında detaylı bilgilendirme Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından https://sfl.ieu.edu.tr/tr/announcements/type/all adresinden duyurulacaktır.

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMINDAN MUAFİYET

• TOEFL, PTE-Academic, YDS gibi Üniversitemizce geçerliliği kabul edilen ulusal ve/veya uluslararası sınavlara girmiş olan ve gereken not barajını aşan öğrenciler, “İngilizce Hazırlık Sınıfı Muafiyet talebinde bulunacağım.” kısmını işaretleyip sahip oldukları belgelerini belirtebilirler. Ancak, bu belgelerini kesin kayıt sırasında Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokul Müdürlüğü’ne muafiyet talep formu ile birlikte teslim etmeleri gerekmektedir. Belgeleri Üniversitemizce kabul edilen öğrenciler İngilizce Hazırlık eğitiminden muaf olurlar. Belgelerin geçerlilik süresi sınavı yapan kurum tarafından belirtilen süre kadardır.

• İngilizce Hazırlık Programından muaf sayılmak için gerekli olan Ulusal ve Uluslararası Sınavlar ve bu sınavlardan alınması gereken puanlara ulaşmak için tıklayınız.

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.