Son Dönem Öğrencileri için Ek Sınav Hakkı (Lisans ve Önlisans öğrecileri için)

Son dönem öğrencileri kime denir?

Bir öğrenci; bulunduğu dönemde kayıt olduğu derslerle birlikte varsa daha önce alıp başarısız olduğu dersler için verilen sınav haklarını da kullanıp başarı ile tamamladığı takdirde diploma almak için gerekli bütün şartları yerine getiriyorsa, bu öğrenci son dönem öğrencisi sayılır.

Ek sınav hakkından kimler yararlanabilir?

• Mezuniyet koşullarını en çok iki dersten FF, FD, Kaldı notu almış oldukları için yerine getiremeyen öğrencilere, bir kereye mahsus olmak üzere bu dersleri tekrarlamadan ek sınava girme hakkı verilir.
  • Tüm derslerden geçtiği halde, mezuniyet için gereken 2.00 genel not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere daha önce aldıkları dersler arasından seçecekleri en çok iki dersten ek sınav hakkı verilir.
  • Ek sınav hakkı bir öğrenciye bir kez tanınır.

Ek sınavlar ne zaman yapılır?

Her dönem sonunda yapılacak olan ek sınav tarihleri Akademik Takvim de yer almaktadır.

Kimler sınava katılamazlar ?

• Hiç kayıtlanmadığı dersi bulunan öğrenciler,
  • NA (devamsız) notu bulunan öğrenciler,
  • 1 kez ek sınava katılmış öğrenciler.

Hangi derslerin ek sınavı yapılmaz?

İlgili fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu kurulu önerisi üzerine Senato tarafından kabul edilen; performans, proje, ödev, tez ve portfolyo gibi sürece yayılmış başarı değerlendirmesi olan derslerin ek sınavı yapılamaz.